Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwlasagne met courgette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 zakjes dillesaus (Mc Cormick)
1 pot visfond
1/8 liter slagroom
150 gr champignons
1 middelgrote courgette
2 kleine uitjes of sjalotjes
30 gr boter
1 teentje knoflook
12 lassagnevellen
600 gr kabeljauwfilet
1 zakje geraspte (Deense) mozzarella

Bereiden

Bereid de dillesaus volgens de aanwijzingen op de sauszakjes
met de visfond (wordt vloeibaar bij verwarmen) en de
slagroom,
samen 1/2 liter vocht.
Snijd de champignons en de courgette in plakken, snipper de
uitjes en bak de groenten in de hete boter al omscheppend 5
minuten.
Knijp de knoflook erboven uit.
Breng intussen in een ruime pan water aan de kook.
Vet een rechthoekige ovenschaal in en bedek de bodem met een
schepje saus.
Laat steeds 3 lasagnevellen in het kokende water 3 minuten
koken, neem ze met een bakschep uit de pan en leg ze naast
elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de helft van de visfilet hierover, schep 1/3 deel van
het groentemengsel erop, verdeel er 1/3 van de saus over en
strooi er 1/3 van de kaas over.
Herhaal dit nog 2 keer en eindig met saus en kaas.
Zet de schotel 3/4 uur in een oven van 200°C en laat het
gerecht goudbruin kleuren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

nancy (30-10-2012 08:33):
waar koop je de zakjes dillesaus - jaren geleden gebruikte ik deze ook maar kan ze in mijn stad niet meer kopen

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met broccoli, prei, kerrie en druiven
Gepocheerde forel met bieslooksaus
Gemarineerde meerval met daikonkers
Griet in bier
Scholfilet op een bedje van wintergroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes